Artikel

Wat is een pensioenrekening?

Wat is een pensioenrekening?

Een pensioenrekening is een financiële product dat mensen helpt om op te bouwen voor hun pensioen. Het is een manier om geld opzij te zetten voor later, zodat men kan blijven leven op hetzelfde niveau als vóór het pensioen, zonder dat men moet werken. Er zijn verschillende soorten pensioenrekeningen om uit te kiezen, afhankelijk van de wensen en behoeften van de persoon. In dit artikel geven we een overzicht van de verschillende soorten pensioenrekeningen en hoe ze werken.

Ben je op zoek naar de beste pensioenrekening voor jou? Samen Getest heeft meerdere pensioenrekeningen vergelijken en heeft de beste resultaten voor jou op een rij gezet!

  • Pensioenplan via de werkgever: Veel werkgevers bieden hun werknemers een pensioenplan aan. Dit is een manier voor werknemers om geld opzij te zetten voor later, terwijl de werkgever ook een bijdrage doet aan het pensioenplan. Dit soort pensioenplan wordt vaak aangeduid als een "defined benefit plan", omdat de hoogte van het pensioen vaststaat op het moment dat men met pensioen gaat.

  • Zelfstandig pensioenplan: Als men geen werkgever heeft die een pensioenplan aanbiedt, of als men extra geld wil opzij zetten voor later, kan men kiezen voor een zelfstandig pensioenplan. Dit kan bijvoorbeeld een individueel pensioenplan zijn, zoals een individuele pensioenrekening (IRA) of een 401(k)-plan, of een collectief pensioenplan, zoals een pensioenfonds.

  • Pensioenplan voor zelfstandigen: Voor mensen die als zelfstandige werken, zijn er ook speciale pensioenplannen beschikbaar. 

Hoe kies ik de juiste pensioenrekening?

Op zoek naar de beste pensioenrekening voor jou? We raden je aan om een kijkje te nemen op het internet. Er zijn meerdere websites (zoals 'Samen Getest') die een overzicht hebben gemaakt van de beste pensioenrekeningen op een rij.